English | Dutch

BIOGRAFIE

Djamila werd in Nederland geboren uit een Chinees/Surinaamse moeder en Zwitserse vader.
Ze was vanaf haar 4 e jaar actief op de ballet academie van Lucia Marthas in Amsterdam, waar ze tot haar 14 e heeft gedanst. Daarna enige jaren als achtergrond danseres in o.a. de Mini Playback Show van Henny Huisman.


Overigens werd de showbizz haar met de paplepel ingegoten want haar moeder speelde lang in Onderweg Naar Morgen en haar stiefvader is Gerard Cox.

Djamila is op latere leeftijd veel modellenwerk gaan doen en presenteerde op TV het dance programma “Sweetness
TV” en “Veronica Dance”.Daarnaast heeft zij nog 2 seizoenen meegewerkt aan het
programma “Bananensplit” met Frans Bauer.

Landelijke bekendheid kreeg Djamila na haar deelname aan de TV programma’s “Queens Of The Jungle” , “Jouw Vrouw Mijn Vrouw” en vooral “Steenrijk Straatarm”.

Na deze uitzendingen explodeerden haar Social Media kanalen en zijn deze nog steeds blijven groeien, waarbij het vooral opvalt dat Djamila op TikTok één van de Nederlandse smaakmakers is.


Djamila heeft de laatste jaren veel gedraaid als DJ van China tot Monaco, waarbij ze recent is uitgeroepen tot “World Sexiest Female DJ”!

Daarnaast is Djamila Celina de eerste Nederlandse die ooit op de cover van de Spaanse Playboy heeft gestaan.
Het statement dat Djamila wil maken is ‘sexy vibrant en luxe Barbie 2.0’ en ‘doen waar je zin in hebt en een tikkeltje schijt aan alles’

Zoals Djamila het zelf verwoordt:”Wat mij betreft mogen haters blijven haten, ik pak ze meteen aan. Jonge vrouwen moeten toch hun mannetje staan en zich zeker niks laten vertellen. The Woman is King! ”

NRGY Music benaderde Djamila om met haar een aantal Nederlandstalige tracks op te nemen die helemaal bij haar passen op basis van haar karakter en haar over de top brutaliteit. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de release van track “Fak It”!